Použité suroviny receptu Tartuffo z různých druhů zmrzliny:
6 žloutků
| 100 g hnědého cukru
| 2 lžíce medu
| 125 g silné černé kávy
| 750 ml šlehačky
| 1/2 vanilkového lusku
| 100 ml mléka
| 60 g cukru
| 100 g kokosového krému
| 4 kopečky vanilkové zmrzliny
| 4 lžíce kakaa
| 4 lžíce kokosu
Postup přípravy receptu Tartuffo z různých druhů zmrzliny:
V horké vodní lázni ušleháme dotuha 3 žloutky s cukrem a medem. Přidáme silnou kávu a mícháme, až krém vychladne. Ušleháme dotuha smetanu a do krému jí přimícháme jen třetinu. Necháme 2 hod. mrazit. Vanilkový lusk rozloupneme, dřeň vyškrabeme. Povaříme v mléce. Lusk vyjmeme.
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přilijeme mléko a v horké vodní lázni vyšleháme. Mícháme, až krém zchladne, a přidáváme kokosový krém. Vmícháme zbytek šlehačky a necháme také 2 hod. mrazit.
Na dno dvou formiček dáme kopeček vanilkové zmrzliny a doplníme kávovou. Do dalších formíček dáme po kopečku kávové zmrzliny a na ni kokosovou. Dezert necháme jestě 1 hod. mrazit.
Fotky receptu Tartuffo z různých druhů zmrzliny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!