Postup přípravy receptu Telecí hrudí s pikantní nádivkou:
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, povaříme 10 min. a vodu slijeme. Housky namočíme a vymačkáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Zeleninu rozmixujeme spolu s cibulí, vejci, smetanou, játry, brandy, solí, pepřem, oreganem a kostkami ledu a dáme na 2 hodiny do chladu. Žampiony očistíme, rozpůlíme, krátce osmahneme na másle a vmícháme do studené nádivky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nařízneme v mase kapsu, maso vně i uvnitř osolíme a okořeníme, kapsu naplníme nádivkou a zašijeme. V pekáči opečeme ze všech stran na oleji a necháme v troubě 150 min. péct. Často poléváme šťávou. Hrudí vyndáme z pekáče. Odstraníme nit. Ke šťávě přilijeme smetanu, povaříme a propasírujeme.