Postup přípravy receptu Telecí játra po španělsku:
Telecí játra opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na plátky. Okraje na několika místech nařízneme, aby se játra při úpravě nekroutila. Cibuli oloupeme a nejemno nasekáme. Rajčata opláchneme ve studené vodě a rozkrájíme na čtvrtky. Olej rozpálíme v pánvi na plotně, vkládáme do něho plátky jater a opékáme po obou stranách do červena. Uvnitř mají játra zůstat růžová.
Současně s játry opékáme i čtvrtky rajčat. Opečená játra s rajčaty klademe na předem nahřáté talíře.
Do zbylého oleje přidáme rostlinný tuk, nasekanou cibuli a osmažíme ji dorůžova. Osmaženou cibuli zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání opražíme.
Potom zředíme sběračkou vlažné vody nebo vývaru, dobře rozmícháme a povaříme. Povařenou šťávu osolíme a přelijeme přes porce jater s rajčaty.
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky, s opečenými brambory nebo s chlebem.