Postup přípravy receptu Telecí koleno se zelím a knedlíky:
Telecí koleno očistíme a osušíme. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a potřeme česnekem, vložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 2 hodiny. Občas koleno potřeme pivem. Do kastrolu vložíme kysané zelí, jablečnou šťávu všechno koření a zvolna dusíme pod poklicí asi 1 hodinu. Omyjeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je na špalíčky. Asi 10 minut před dovařením zelí je k němu přidáme a osolíme a opepříme. Mezitím si připravíme těsto na bramborové knedlíky v prášku - nebo ještě lépe připravíme si Bramborové knedlíky z horkých brambor od Bedly. Jinak si můžeme připravit tyto bramborové knedlíky ze syrových brambor: Oloupeme a jemně nastrouháme 1 kg syrových brambor, přidáme 260 g hrubé mouky, 2 vejce, asi 2 PL mléka, sůl a vymícháme středně husté těsto, přidáme nasekanou petrželku a tvarujeme malé kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 15 minut, dbáme na to, aby se nám nepřichytily ke dnu nádoby. Telecí koleno upravíme se zelím na předehřátou mísu. Knedlíky podáváme zvlášť.