1 kg telecího hřbetu
| sůl
| 100 g slaniny
| 100 g másla
| 200 g cibule
| kůra a šťáva s citronu
| trocha mleté sladké papriky
| 1 bobkový list
| 500 ml vývaru
| 50 g hladké mouky
| 100 ml bílého vína
Postup přípravy receptu Telecí kotlety na víně:
Telecí hřbet nasekej na kotlety. Otři je útěrkou a osol. V kastrole rozpusť slaninu nakrájenou na kostičky a máslo. Pak přidéj cibuli nakrájenou nadrobno, nastrouhanou citronovou kůru, papriku, bobkový list, připravené kotlety a vše udus doměkka. Mezi dušením podlévej maso vývarem. Měkké kotlety uprav na mísu. Vysmahlou šťávu zapraš moukou, zřeď vývarem, přidej podle chuti bíleho vína a citronovou šťávu. Vše povař a proceď na maso.
Fotky receptu Telecí kotlety na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!