Postup přípravy receptu Telecí kotlety v omáčce z kaparů:
Kotlety opepříme. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a kotlety na něm po obou stranách po 5 minutách opékáme. Vyjmeme je, položíme na talíř, lehce osolíme a přiklopené alobalem necháme na teplém místě dojít. Cibulky oloupáme, drobně rozsekáme a na lžíci tuku zpěníme, zalijeme vínem a smetanou, přivedeme k varu a na malém ohni bez pokličky chvíli za stálého míchání vaříme, až dosáhneme žádoucí hustoty. Kapary drobně rozsekáme, přidáme sardelovou pastu a oboje vmícháme do omáčky. Osolíme, okořeníme čerstvě umletým pepřem a citrónovou šťávou. Kotlety urovnáme na mísu a přelijeme je omáčkou. Podáváme s vařenými nudlemi a hlávkovým salátem.