Postup přípravy receptu Telecí maso s makarony:
Telecí plec důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Pak maso nakrájíme na menší a stejné kostky. Cibuli oloupáme a nakrájíme na malé kostičky. V kastrole rozehřejeme olej a cibulku na něm restujeme, dokud nezesklovatí, zaprášíme mletou paprikou a potom opět krátce zarestujeme. Zalijeme asi 50 ml vody. Potom přidáme na kostičky krájenou telecí plec a osolíme. Telecí maso přiklopíme a necháme asi 30 minut dusit. Během dušení maso podle potřeby podlijeme trochou vroucí vody a občas promícháme. Když je maso skoro měkké, přidáme zakysanou smetanu, kterou smícháme s hladkou moukou a vše ještě asi 10 až 15 minut dusíme, až je maso zcela měkké. Během dušení masa si připravíme makarony. Vložíme je do dostatečného množství vroucí osolené vody a promícháme, aby se neslepily. Uvaříme je doměkka, scedíme je a promícháme se šunkou nakrájenou na drobné nudličky. Takto připravené makarony podáváme s dušeným telecím masem a vše nakonec posypeme strouhaným parmazánem. Můžeme použít i jiný sýr, například ementál. Zdobíme jarní mladou cibulkou a jemnými plátky ředkviček.