600 g telecí plece nebo kližky
| 40 g másla
| sůl
| vývar z 1 kostky slepičího bujonu
| 500 g čerstvého nebo zmrazeného hrášku
| 2 žloutky
| 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Telecí maso v hrášku:
Telecí maso pokrájené na kostky vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Po chvilce je zalijeme malým množstvím vývaru a dusíme dále, občas je zamícháme a podlijeme trochou vývaru. K téměř měkkému masu přidáme čerstvý nebo zmrazený hrášek a dusíme až do změknutí masa. Měkké maso a hrášek vyjmeme, do šťávy vmícháme žloutky, rozšlehané se lžící citronové šťávy a lžící vývaru a už nevaříme. Nalijeme na maso a podáváme. Vhodná příloha je rýže nebo brambory.
Fotky receptu Telecí maso v hrášku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!