Použité suroviny receptu Telecí medailonky s omáčkou:
20 g sušených hub
| 4 telecí medailonky
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce másla
| 4 cl vinné pálenky
| 125 ml silného telecího vývaru
| 400 g zelených fazolek
| 4 plátky prorostlé slaniny
| 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Telecí medailonky s omáčkou:
Houby máčíme ve vlažné vodě, dokud nezměknou. Potom je přecedíme a výluh zachytíme. Maso opepříme a z obou stran ho opečeme na lžící másla. Maso osolíme, vyjmeme a uchováme ho horké. Připečeniny rozředíme pálenkou, telecím vývarem a 100 ml zachyceného houbového výluhu. Přidáme nabobtnalé houby a prudce vaříme, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Mezitím očistime fazolky, omyjeme je a předvaříme 5 min. ve vroucí osolené vodě. Přecedíme je a zchladíme. Rozdělíme je do čtyř svazků a každý ovážeme plátkem slaniny. Svazky opečeme na zbývající lžíci rozehřátého másla. Omáčku zahustíme smetanou a osolíme ji. Medailonky i fazolky upravíme na talíře.
Fotky receptu Telecí medailonky s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!