Vložil: | Mirly |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí na žampionech:
60 dkg telecího masa
| 20 dkg žampionů
| 1 cibule
| 1/4 l smetany
| 10 dkg celere
| 10 dkg mrkve
| 1 bobkový list
| 2 lžice polohrubé mouky
| 1/4 l masového vývaru
| 2 lžice másla
| sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Telecí na žampionech:
Maso nakrájíme na kostky, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, osolíme a dusíme do změknutí. Zeleninu a cibuli nastrouháme a podusíme na másle do sklovita, pak vše zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme smetanou. Krátce omáčku povaříme, přidáme žampiony nakrájené na plátky, uvařené maso s vývarem a opět povaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Fotky receptu Telecí na žampionech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!