1 kg telecího ořechu
| 3 hřebíčky
| 125 g anglické slaniny
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce hladké mouky
| 250 ml vývaru
| 1 bobkový list
| 300 g cibule
| 200 g jablek
| 125 ml bílého vína
| 100 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Telecí ořech na slanině:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa zapícháme hřebíčky. Pekáč vyložíme polovinou slaniny. Maso okořeníme, osolíme, obalíme v mouce, vložíme do pekáče a pokryjeme zbylým špekem. Maso pečeme v troubě asi 90 min. Postupně poléváme vývarem a přidáme bobkový list. Oloupaná jablka a cibuli rozkrájíme. Cibuli přidáme po 30 min. a jablka po 80 min. pečení. Telecí ořech vyjmeme z pekáče. Vypečenou šťávu propasírujeme sítem, přilijeme bílé víno, necháme vzkypět a zahustíme smetanou. Podle potřeby dochutíme. Pečeni upravíme na míse. Omáčku podáváme zvlášť.
Fotky receptu Telecí ořech na slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!