Postup přípravy receptu Telecí ořech ve vinném listu a v omáčce:
Vinné listy omyjeme a necháme okapat. Dýňová semena rozmixujeme se 2 lžícemi oleje. Česnek prolisujeme k semenům. Vmícháme limetovou šťávu a bílé víno, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso omyjeme, osušíme a potřeme pastou z dýňových semen. Ze všech stran obložíme vinnými listy, pevně zavineme do alobalu a pečeme 2 hodiny v troubě. Tuňáka necháme okapat, šťávu zachytíme. Bylinky omyjeme, osušíme a jemně posekáme. Tuňáka, 5 lžic oleje, smetanu a bylinky rozmixujeme do husté omáčky, příp. můžeme zředit štávou z tuňáka. Omáčku osolíme, opepříme a ochutímě citronovou šťávou. Vychladlou pečeni nakrájíme, rozdělíme na talíře. Omáčku podáváme zvlášť.