Postup přípravy receptu Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou:
Maso omyjeme a osušíme. Potřeme soli a brandy. Cibuli oloupeme a posekáme. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nadrobno rozkrájíme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran prudce opečeme. Přidáme cibuli a polévkovou zeleninu a osmahneme. Vložíme hřebíček, skořici a celý pepř a ještě opečeme. Za častého míchání přilijeme mléko, přikryjeme poklicí a na malém ohni dusíme asi 1 1 /2 hodiny. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Omáčku propasírujeme přes síto, ohřejeme, zahustíme jíškou, případně připepříme a přisolíme. Pečeni nakrájíme a rozdělíme na talíře spolu s omáčkou. Můžeme podávat s dušenou brokolicí, rajčaty a různě tvarovanými těstovinami.