Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí pečeně s moravskými klobásy:
1 kg telecího masa z kýty, hrudí, nebo plece
| dle chuti: sůl
| 1 lžička papriky
| 1 očištěná sardel
| 10 g másla
| 2 moravské, uzené klobásy, nebo 4 malé uzenky
| 60 g másla, nebo oleje
| 5 g mouky
Postup přípravy receptu Telecí pečeně s moravskými klobásy:
Telecí maso opereme, usušíme, odblaníme, nařízneme na velký plást a paličkou naklepeme. Potřeme utřenou sardelí, osolíme a posypeme paprikou. Po délce poklademe oloupanou klobáskou, zamotáme a svážeme kuchyňským motouzkem. Na pekáči rozpálíme tuk a maso do něho vložíme a upečeme je na všech stranách do červena. Při pečení maso poléváme šťávou a podléváme polévkou, nebo vařící vodou podle potřeby. Upečené, měkké maso šikmo nakrájíme a poskládáme na nahřátou mísu. Šťávu zaprášíme trochou mouky, přilijeme vařící vodu, nebo vývar, je-li zapořeby a povaříme. Trochu omáčky nalijeme na maso a zbytek podáváme v omáčníku.
Fotky receptu Telecí pečeně s moravskými klobásy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!