Vložil: | lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí plátky na žampionech:
600 g telecího masa z kýty
| 200 g čerstvých žampiónů (očištěné, nakrájené na plátky)
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce hladké mouky
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 1-2 lžíce sekané zelené petrželky
| 4 lžíce oleje
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Telecí plátky na žampionech:
Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme, lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a na rozpáleném oleji prudce po obou stranách opečeme. Vyjmeme a uložíme na talíř. Na zbylém oleji po opékání masa osmahneme nakrájené žampiony, přidáme máslo utřené s moukou, zakapeme citrónovou šťávou, dobře promícháme a dle chuti osolíme. Vložíme zpět plátky masa a prohřejeme. Nakonec ozdobíme sekanou petrželkou. Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.
Fotky receptu Telecí plátky na žampionech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!