Postup přípravy receptu Telecí plněné fazolovou náplní:
Fazole namočíme do studené vody a necháme nejlépe přes noc nabobtnat. Pak je uvaříme doměkka, vodu slijeme a fazole rozmixujeme. Rozmixované fazole dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou povařenou mrkev, sůl, nasekanou bazalku, muškátový květ, drcený pepř a promícháme na tuhou fazolovou pastu. Telecí kýtu rozkrojíme na plát, lehce naklepeme a potřeme fazolovou pastou. Zarolujeme ji a převážeme provázkem. V pekáčku rozpálíme olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Podlijeme ji trochou vody a pečeme asi 40 minut při 180°C. Hotovou roládu vyndáme a uchováváme v teple. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme asi 300 ml vody. Povaříme asi 10 minut a pak přecedíme. Roládu v omáčce prohřejeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu podusíme na másle, ochutíme vegetou a podáváme k masu společně s vařenými bramborami.