1 kg telecí kýta
| 30 g sůl
| 100 g tuk
| 100 g máslo
| 100 g dušená šunka
| 100 g steril. hrášek bez nálevu
| 10 ks vejce
Postup přípravy receptu Telecí pražský řízek:
Z předem upravené a očištěné telecí kýty ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky, mírně je naklepeme. Maso osolíme, opečeme rychleji an tuku a přidáme rozpustit půlku dávky másla. Na zbylé polovině dávky másla prohřejeme na drobné plátečky nakráj. šunku a hrášek, přidáme vejce a připravíme je jako míchaná vajíčka se šunkou a hráškem. Opečený řízek přelijeme výpekem s máslem, obložíme míchanými vejci se šunkou a hráškem a ihned podáváme. Dobrou chuť.
Fotky receptu Telecí pražský řízek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!