1 cibule
| 60 g mrkve
| 50 g celeru
| 50 g másla
| 600 g telecí plece nebo kližky
| několik kuliček pepře a nového koření
| bobkový list
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| sůl
| 1 lžíce hladké mouky
| 100 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Telecí ragú po italsku:
Drobně pokrájenou cibuli a na nudličky pokrájenou mrkev a celer vložíme na rozehřáté máslo, přidáme maso pokrájené na kostičky, koření a rajčatový protlak a dusíme pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Přitom maso občas zamícháme. Potom maso osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme dále za častého podlévání malými dávkami vody. Ke konci dušení přidáme zbylé změklé máslo rozmíchané se lžící mouky. Z měkkého masa odstraníme koření a při podávání maso posypeme strouhaným sýrem. Vhodná příloha jsou těstoviny.
Fotky receptu Telecí ragú po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!