Postup přípravy receptu Telecí řízky obložené žampiony:
Maso umyjeme v celku, osušíme ubrouskem, odblaníme a pokrájíme na řízky, které zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme mletým černým kořením, pokapáme olejem a necháme odležet v chladnu. Žampiony očistíme, umyjeme a pokrájíme nadrobno. Na rozehřátém másle zpěníme cibulku pokrájenou nadrobno, přidáme mletou červenou papriku a pokrájené žampiony, osolíme a dusíme. Nakonec posypeme rozemletým kmínem a udusíme doměkka. Odleželé řízky poklademe na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme z každé strany 4 minuty. Hotové řízky upravíme na mísu, polijeme vlastní šťávou a na každý řízek položíme kopku žampionů. Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.