Postup přípravy receptu Telecí v tuňákové omáčce:
Telecí maso rozkrojte na plát. Lehce jej naklepejte, potřete sardelovou pastou, posypejte oloupanou, nasekanou cibulí i bazalkou, bílým pepřem a pokapejte citronovu šťávou. Stočte do rolády a převažte provázkem.
Roládu vložte do pekáče. Přidejte bobkové listy, nakrájené jarní cibulky a rozetřený česnek. Osolte podlijte asi 150 ml vody. Pečte při 200°C doměkka, asi 60 minut. Nechte ve výpeku vychladnout.
Připravte si tuňákovou omáčku. Tuňáka vložte do misky a vidličkou jej rozdrobte. Přidejte nasekané sardelky, kapary a citronovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a nakonec přidejte ušlehanou smatanu s majonézou. Už jen lehce promíchejte.
Roládu nakrájejte na plátky, poté naskládejte na tác a přelijte připravenou omáčkou. Nechte přes noc v chladničce a druhý den podávejte.