Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.12. 2025
Dnes má svátek Natálie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Telecí žebírko

fotka Telecí žebírko
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Telecí žebírko:

4 plátky telecího žebírka  |  tuk na osmažení  | 30 g cukru  | 200 g hroznového vína  | 3 jablka  | 50 g ořechů  | 50 ml bílého vína  |  citrónová šťáva  |  sůl

Postup přípravy receptu Telecí žebírko:

Žebírka po okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém tuku, dokud nebude maso měkké. Pak maso vyjmeme a udržujeme v teple. Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat, zalijeme ho lžičkou vody a povaříme. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky a spolu s omytými kuličkami hroznového vína přidáváme ke karamelové hmotě, zalijeme vínem a podusíme. Každou porci žebírka obložíme dušeným ovocem, posypeme nasekanými ořechy a zakapeme citrónovou šťávou. Podáváme s bramborovými hranolkami.


Fotky receptu Telecí žebírko:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Telecí žebírko
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !