Postup přípravy receptu Teplá cuketová pomazánka:
Pokud má cuketa silnou slupku, tak ji oloupeme. Menší (mladé cukety) většinou loupat nemusíme. Cuketu a slaninu nakrájíme na maličké kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a také drobně pokrájíme.
Sýr nastrouháme, petrželku jemně nasekáme.
Na pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm vyškvaříme. Libovější slaninu pouze smažíme dozlatova. Přidáme česnek, cibuli a necháme zesklovatět, pak nasypeme do pánve i pokrájenou cuketu, kari, pepř a sůl. Společně smažíme, dokud cuketa také nezměkne a nezesklovatí. Nakonec do zeleninové směsi přimícháme sýr a jen krátce na mírném ohni mícháme.
V toastovači nebo v troubě opečeme potřebné množství toastového chleba a potřeme ho ještě teplou cuketovou pomazánkou. Posypeme nasekanou petrželkou. Teplou cuketovou pomazánku můžeme natřít i na jiné bílé pečivo.