Postup přípravy receptu Teplé chlebíčky s mozečkem:
Připravené krajíčky bílého chleba po obou stranách pokapeme nebo slabě potřeme máslem, narovnáme na horký suchý plech a prudce opečeme v horké předehřáté troubě (200 °C) po obou stranách dozlatova, nebo je opečeme na pánvi přímo na rozpáleném sádle na každé straně dorůžova. Žemli ostrouháme, rozčtvrtíme, namočíme do mléka, pak dobře vymačkáme a prolisujeme. Mozeček spaříme horkou vodou, studenou vodou přelijeme, odblaníme a na jemno rozsekáme. V hrnci na másle osmažíme dorůžova na jemno nakrájenou cibuli a nasekanou zelenou petržel, přidáme rozsekaný mozeček a asi 8 minut podusíme. Potom přimícháme syrové žloutky, prolisovanou žemli, směs osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a ještě krátce podusíme. Připravenou směsí tlustě potřeme již hotové horké topinky, ozdobíme zelenou petrželí a ihned podáváme.