Použité suroviny receptu Teplý bramborový salát s fazolkami:
800 g brambory
| 500 g zelené mražené fazolky
| 2 ks cibule
| hřebíček
| 1 lžíce olej
| 100 ml vinný ocet
| 1 lžíce cukr
| 400 ml zeleninový vývar
| 200 g vařený uzený losos
| 50 g máslo
Postup přípravy receptu Teplý bramborový salát s fazolkami:
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Vařené uzené maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozpálíme olej a maso krátce orestujeme. Přidáme brambory, cibuli a zelené fazolky. Zlehka promícháme a restujeme asi 5 minut.
Orestovanou zeleninu podlijeme vinným octem, přidáme cukr, sůl, pepř a hřebíček. Zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme do měkka. Na zjemnění přidáme kousek másla a zlehka promícháme.
Salát dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu. Salát je chutný i za studena.
Fotky receptu Teplý bramborový salát s fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!