Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem:
4 kuřecí prsní řízky, pokrájené na proužky
| kůra a šťáva z 1 citronu
| 1 lžička sušeného nebo pár snítek čerstvého tymiánu
| 3 lžíce oleje
| 150 g směsi salátových lístků nebo 2 natrhané hlávky little gem
| 1 malá červená cibule, rozpůlená a pokráejná na tenká kolečka
| 1 prolisovaný stroužek česneku
| hrst vypeckovaných černých oliv, rozpůlených
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem:
1. Do mísy vložte proužky masa, citronovou kůru, tymián, spoustu pepře a sůl podle chuti. Důkladně promíchejte. Na pánvi zahřejte lžíci oleje a osm deset minut opékejte kuře, až bude zlatavé a propečené. Mezitím rozprostřete salátové lístky spolu s cibulí na servírovací talíř či do mísy.
2. Na pánev přidejte olivy i česnek a opékejte ještě minutu. Pak vše přesuňte k salátu. Na pánev, už mimo plamen, vlijte zbývající olej a citronovou šťávu. Pořádně promíchejte a seškrábejte přípečky. Ochutnejte a přelijte přes kuře a salát. Jezte s chlebem.
Fotky receptu Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!