Postup přípravy receptu Teplý salát z chřestu:
Odkrojte dřevnaté konce stonků chřestu a rozložte je do většího pekáče. Plátky slaniny srolujte do tvaru rolky a potřete svrchu lehce medem. Vložte také na plech. Rajčata překrojte napůl a naskládejte ke chřestu řeznou stranou nahoru, pokropte olivovým olejem a dejte péct do trouby. Pečte 20-30 minut, dokud slanina nezezlátne a rajčata nezměknou.
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Umíchejte dresink: malou metličkou ušlehejte ocet, olivový olej a hořčici se špetkou soli a trochou čerstvě mletého pepře. Listy na salát promíchejte s polovinou dresinku a naservírujte je na talíře.
Brambory rozkrojte na půl a smíchejte se zbytkem dresinku. Vložte je na mísu a vedle nich rozložte slaninu, chřest a rajčata.