Postup přípravy receptu Těstovinový salát s tuňákem a pórkem:
Do osolené vody přidáme bujon a vodu přivedeme k varu. Když je voda vroucí, vsypeme těstoviny a uvaříme je podle návodu na skus.
Zatím si scedíme kukuřici. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Podle potřeby nakrájíme tuňáka na menší kousky.
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a vložíme do větší mísy. Přidáme tuňáka, kukuřici a pórek. Toho dávám více, protože dá salátu skvělou chuť.
Připravený salát opepříme, jen velmi lehce osolíme, protože těstoviny jsou slané z vody, ve které se vařily. Nakonec salát zalijeme tatarkou, promícháme a necháme v lednici vychladit. Nejlepší tatarka je klasická Hellmann´s nebo Yofresh.
Vychlazený těstovinový salát s tuňákem a pórkem můžeme podávat.
Místo tuňáka jsem dávala i pečené kuře bez kůže. Salát byl taky moc dobrý.