Použité suroviny receptu Těstovinový salát se sýrem a ředkvičkami:
250 g těstovin (špaget)
| dle chuti: sůl
| 5-6 lžic oleje
| 1 svazek polévkové zeleniny
| 250 ml masového vývaru z kostky
| 1 svazek ředkviček
| půl salátové okurky
| 150 g ementálu
| 150 g šunky
| půl svazku petrželky
| 2-3 šalotky
| dle chuti: pepř a muškátový oříšek
| 3-4 lžíce vinného octa
Postup přípravy receptu Těstovinový salát se sýrem a ředkvičkami:
Těstoviny uvaříme dle návodu. Zeleninu omyjeme, pokrájíme a osmahneme na oleji. Zalijeme vývarem a povaříme. Omytě ředkvičky očistíme a rozčtvrtíme. Oloupanou okurku společně se sýrem pokrájíme na kostky. Šunku nakrájíme na nudličky. Petrželku posekáme. Šalotku nakrájíme na tenké plátky. Smícháme sůl, pepř, strouhaný muškát a ocet. Zašelháme 3-4 lžíce oleje. Přidáme petrželku a šalotku. Přimícháme k ostatním přísadám. Salát necháme asi 15 minut odležet. Před podáváním podle potřeby přisolíme.
Fotky receptu Těstovinový salát se sýrem a ředkvičkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!