Postup přípravy receptu Těstoviny s kuřecím masem, rajčaty a bazalkou:
Nejprve uděláme marinádu, tak lžíci oleje (nejlépe olivového - má lepší chuť) smícháme s čerstvou nebo sušenou bazalkou ( používám nejvíce šušenou, popřípadě přidám trochu čerstvé - má výraznější chuť), podle chuti můžete přidat ještě sušený česnek granulovaný nebo trochu pepře nebo i pažitku. Poté nakrájíme na drobné kostičky kuřecí maso, které naložíme do připravené marinády. Maso můžeme nechat naložené (lépe se spojí chutě) nebo můžeme dělat ihned. Poté si připravíme rajčata. Můžeme použít rajčata z konzervy v celku nebo pokud máme čerstvá chutná, použijeme raději ty. Na takovéto množství masa dáme 1-2 konzervy nakládaných rajčat nebo 3-5 rajčat čerstvých (záleží, jak kdo chce mít hustou a rajčatovou omáčku). Rajčata nakrájíme na drobné kostičky, pokud použijeme čerstvá, musíme je nejprve oloupat. Všechny tyto ingredience dáme stranou a
dáme vařit těstoviny, nejraději používám Farfalle (mašličky)podle návodu. Zároveň s tím si připravíme pánev, necháme rozehřát a na ni pak dáme naložené maso i s marinádou, smažíme na třičtvrě stupně. Když je kuřecí maso napůl hotové přidáme rajčata, přidáme sůl (podle chuti) a vše dusíme, až bude maso hotové a rajčata budou změklá. Omáčku můžeme nechat takto nebo ji trochu rozředit buď vodou z těstovin nebo šťávou z konzervy. Scedíme těstoviny nasypeme na talíře, zalijeme omáčkou s masem a posypeme sýrem, můžeme dozdobit ještě lístkem čerstvé bazalky.
poté můžeme podávat. Doufám,že bude chutnat.