Použité suroviny receptu Thajská rýže s vepřovým masem a ananasem:
500 g vepřového masa z kýty
| 1 cibule
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sůl
| 250 g rýže
| 1 červená paprika
| 150 g bambusových výhonků
| 1 hřebíček
| 1 čerstvý ananas
| 2 lžíce tmavé sojové omáčky
Postup přípravy receptu Thajská rýže s vepřovým masem a ananasem:
Maso nakrájíme na kostičky, rýži propláchneme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a cibulku na něm opečeme dozlatova. Přidáme rýži, okořeníme hřebíčkem a osolíme. Přidáme nakrájené maso a ještě krátce opékáme, než se maso zatáhne. Vše přendáme do pekáče, podlijeme 400 ml vody a pečeme 20 až 30 minut. Papriku pokrájíme na kostičky, sterilované bambusové výhonky nakrájíme na nudličky a necháme okapat. Celý ananas rozpůlíme, vydlabeme a rozkrájíme na kousky. (Můžeme taky použít i ananas kompotovaný). Rýži s masem promícháme s paprikou a ananasem a podle chuti zalijeme sójovou omáčkou.
Fotky receptu Thajská rýže s vepřovým masem a ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!