Vložil: | Mikejla |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Thajská zelenina:
1 plechovka sterilovaná kukuřice
| 3 ks mrkev
| 125 g květák
| 1 ks salátová okurka
| 125 g čínské zelí
| 125 g brokolice
| 5 stroužků česnek
| 6 ks sušená chilli paprička
| 2 lžíce sezamové semínko
| 2 ks cibule
| 2 lžíce cukr
| rýžový ocet
| sůl
| 500 ml voda
Postup přípravy receptu Thajská zelenina:
Veškerou zeleninu očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Kukuřici necháme dobře okapat na sítu.
Svaříme ocet, vodu, cukr a špetku soli. Zeleninu v tekutině postupně a odděleně předvaříme. Vývar uchováme.
Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Dáme do hmoždíře, přidáme chilli papričky a utlučeme na jemnou pastu. Rozehřejeme pánev a pastu v ní asi 3 minuty opékáme.Přidáme zaleninu i s vývarem. Vše zvolna podusíme při mírné teplotě asi 2 minuty.
Sezamová semínka opražíme na suché pánvi. Zeleninu upravíme na talíře, posypeme sezamovými semínky a podáváme.
Fotky receptu Thajská zelenina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!