Postup přípravy receptu Thajský plněný ananas:
Do ananasu vyřízneme klín, dužinu vydlabeme lžící. Opačnou stranu ananasu lehce seřízneme, aby ananas stál (či jakoby pololežel) na talíři.
Vydlabanou dužinu nakrájíme na kostky a dáme i se šťávou, kterou ananas vypustil do misky. Omyjeme ředkvičky, odřízneme listy i stopky, osušíme a nakrájíme na nudličky a přidáme do misky.
Papriky a chilli papričky omyjeme, osušíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky, které přidáme do misky. Okapané uzené olihně rozkrájíme na kolečka a spolu s několika lístky máty nakrájenými nahrubo přidáme k ostatním surovinám. Přilijeme šťávu vymačkanou z půlky limetky a vše důkladně promícháme. Touto směsí naplníme ananas. Na talíři ho při podávání doplníme ještě druhou polovinou limetky a dozdobíme také celými chilli papričkami, které samozřejmě pečlivě omyjeme.