Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Thajský salát s pečeným kuřecím masem:
4 kuřecí prsíčka, každé o váze 150 g
| 2 lžíce olivového oleje
| sůl a pepř
| 1/2 středně velké, nejlépe skleníkové okurky, podélně rozpůlené a nakrájené na jemné plátky
| 1 malou cibuli, nejlépe červenou, nakrájenou na jemné plátky
| 140 g fazolových nebo sójových klíčků
| hrst lístků koriandru (lze nahradit petrželkou)
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžíci limetkové nebo citronové šťávy
| NA ZÁLIVKU
| 5 lžic arašídového másla
| 3 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
| 1-2 lžíce thajské kari pasty
Postup přípravy receptu Thajský salát s pečeným kuřecím masem:
1. Kuřecí prsíčka potřete olejem. Rozpalte pánev (nejlépe grilovací) nebo gril a maso na ní pěkně dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.
2. Zatímco se kuře opéká, promíchejte okurku, cibuli, klíčky a lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou. Rozložte je na velkou servírovací mísu. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti.
3. Maso nakrájejte na tenké proužky a posypte jím salátovou směs. Zakapejte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti.
Fotky receptu Thajský salát s pečeným kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!