Použité suroviny receptu Tharahunya placky z rýže:
200 g rýže
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce másla
| 400 ml zeleninového vývaru
| 1 vejce
| 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra
| 2 lžíce nasekané řeřichy
| 4 lžíce oleje
| 2 rajčata na ozdobu
| dle chuti: mletý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Tharahunya placky z rýže:
Přebranou rýži opečeme na rozehřátém másle s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nasekaným česnekem, podlijeme vývarem, zvolna dusíme 15 minut a necháme vychladnout. Do vychladlé rýže vmícháme nastrouhaný sýr, vejce, sůl, pepř a nasekanou řeřichu. Z hmoty vytvarujeme placičky a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji po obou stranách. Placičky ozdobíme plátky čerstvých rajčat.
Fotky receptu Tharahunya placky z rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!