Postup přípravy receptu Timbala s jahodovou oblohou:
Jahody omyjeme a necháme okapat. 150 g odložíme, zbytek rozmělníme a protřeme sítem.
Želatinu necháme nabobtnat, vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do pyré. Vymažeme 4 formičky, naplníme je trochou jahodového pyré a dáme do chladu. Zbylé želé chladíme, dokud nezačne želírovat. Smetanu ušleháme a zamícháme do pyré. Směs rozdělíme do formiček a dáme na 3 hodiny chladit.
Zbylé jahody nakrájíme na plátky. Limetu omyjeme, osušíme, kůru nakrájíme na tenké proužky a vymačkáme šťávu. Jahody růžicovitě rozprostřeme na 4 talíře a zalijeme 2 lžičkami šťávy. Formičky nakrátko postavíme do horké vody a tímbalu vyklopíme na jahodovou oblohu. Ozdobíme lístky máty.
Tip: Jako formičky na timbalu můžeme použit šálky na kávu nebo skleničky.