Postup přípravy receptu Toffifee:
Nejprve vaříme plechovku (uzavřenou) kondenzovaného mléka celou dobu (2,5 hodiny) ponořenou ve vroucí vodě - nejlépe den předem. Po úplném vychladnutí otevřeme. Pak rozpustíme tuk. Mléko, kakao, cukr, solamyl prosijeme a zamícháme do ne příliš horkého tuku. Dobře umícháme do hladké hmoty, necháme trochu zatuhnout, obalíme v ní oříšek a uděláme malou kuličku. První vrstvu necháme dobře zatuhnout (1-2 hodiny) v chladničce. Tuk rozpustíme, promícháme a prosijeme kakao, cukr a solamyl. Zamícháme opět do tuku, umícháme dohladka a necháme trochu zatuhnout tak, aby se ve hmotě dala obalit malá kulička. Opět necháme v chladničce 1-2 hodiny zatuhnout. Nakonec opět rozpustíme tuk, do kterého zamícháme karamelové mléko a cukr - umícháme ne příliš horkou hladkou hmotu. Trochu karamelu lžičkou nalejeme do studenou vodou vypláchnuté umělohmotné podložky na vajíčka a vložíme kuličku - oříšek obalený ve dvou vrstvách čokolády, které by měly být odlišné barvy: první vrstva by měla být světlejší než druhá a třetí opět světlejší. Necháme do druhého dne zatuhnout.