200 ml zeleninového vývaru
| 100 g bulguru
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce citronové šťávy
| bílý pepř
| špetka cukru
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 svazek hladké petrželky
| 2 rajčata
| 500 g špenátu
| 200 g tofu
| 40 g strouhaného sýra ( Eidam atd.)
Postup přípravy receptu Tofu:
Ve vývaru uvaříme bulgur (přibližně 5 minut) a necháme jej vychladnout.
Cibuli i česnek nasekáme nadrobno. Smícháme polovinu česneku, citronovou šťávu, sůl, pepř, cukr a 2 lžíce oleje. Petrželku najemno nasekáme a rajčata nakrájíme na kostičky. Oboje smícháme se zálivkou a nakonec přidáme bulgur. Rozehřejeme další 2 lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli a zbylý česnek. Přidáme špenát a podusíme.
Tofu nakrájíme na plátky, které rozložíme na pečicí papír. Na tofu dáme špenát a posypeme sýrem. Zapékáme asi 15 minut v předehřáté troubě při střední teplotě. Podáváme s bulgurovým salátem
Fotky receptu Tofu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!