Použité suroviny receptu Třešňová rajčata plněná sýrem:
500 g třešňových rajčat
| 1/2 svazku bazalky
| 1 stroužek česneku
| 150 g čerstvého smetanového sýra
| dle chuti: sůl a bílý pepř
| asi 500 ml olivového oleje
| několik snítek rozmarýnu nebo majoránky
Postup přípravy receptu Třešňová rajčata plněná sýrem:
1. Rajčata očistíme a omyjeme. Odřízneme vršky a jemně je pokrájíme. Plody vydlabeme a vybereme zrníčka. Dužinu rozkrájíme.
2. Bazalku omyjeme, otrháme lístky a nadrobno je pokrájíme. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a vmícháme s bazalkou do čerstvého sýra.
3. Sýrový krém naplníme do dortového sáčku. Do vydlabaných plodů vložíme rozkrájená rajčata a nastříkáme krém.
4. Plněná rajčata naplníme do sklenic. Přilijeme tolik olivového oleje, až jsou zakrytá. Přidáme omytý rozmarýn a majoránku. Skleníce uzavřeme a rajčata necháme 24 hodin rozležet.
Příloha:
Podáváme s celozrnným chlebem.
Fotky receptu Třešňová rajčata plněná sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!