Použité suroviny receptu Třešňový krupicový koláč:
Na zálivku:
| 300 ml mléka
| 60 g dětské krupičky
| 50 g másla
| 70 g moučkového cukru
| 1 vanilínový cukr
| 4 žloutky
| 4 bílky
| 350 až 400 g odkapaných, popř. vypeckovaných třešní (vhodné jsou i třešně čerstvé)
| Na těsto:
| 250 g hladké mouky
| 70 g moučkového cukru
| 1 vanilínový cukr
| nastrouhaná kůra z 1 malého omytého citrónu
| 130 g změklého másla nebo margarínu
| 3-4 polévkové lžíce mléka
| Na ozdobení:
| 1 Poleva světlá Dr.Oetker
Postup přípravy receptu Třešňový krupicový koláč:
Z mléka, dětské krupičky a másla uvařte kaši. Zakryjte a za občasného míchání nechejte zchladnout. Suroviny na těsto nejprve v míse ručně prohněťte a po částečném spojení vyklopte na vál. Vypracujte těsto, které na pomoučeném vále vyvalte na velikost plech 30x40 cm. Plát pomocí válečku přeneste na vymazaný a vysypaný plech a vymačkejte asi 1 cm vysoký okraj. Do kaše metlou vmíchejte cukr, vanilínový cukr a žloutky. Z bílků ušlehejte šlehačem sníh a lehce ho vmíchejte do kaše. Nakonec vmíchejte třešně a náplň stejnoměrně natřete na těsto. Pečte v předehřáté troubě. Po upečení nechejte vychladnout. Polevu připravte podle návodu, ustřihněte malý růžek a koláč podle fantazie ozdobte. Uchovávejte zakryté.
Fotky receptu Třešňový krupicový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!