Postup přípravy receptu Tři vejce do skla:
Vejce omyjeme teplou vodou a vložíme lžicí do vřící vody, do které jsme přidali sůl a trochu 8% octa.
Vaříme za občasného obracení vajec po dobu 3 - 4 minut, poté zchladíme studenou vodou a nožem v úrovni od špičky - asi v jedné třetině naklepeme, vejce oloupeme a kávovou lžičkou kroutivým pohybem vyjmeme a vložíme do skleničky či skleněné misky.
Vajíčka polijeme rozpuštěným máslem, osolíme, opepříme, ozdobíme. V podobném provedení jsem si tuto svačinu a hlavně s tímto názvem dávala v restauraci, která byla poblíž mého pracoviště v 70-tých létech.
Možná paní provozní čerpala námět z filmu režizéra pana Martina Fiče - Tři vejce do skla, kde si zahrál krásnou trojroli pan Vlasta Burian s jeho nazapomenutelnou písní: Oči čornija, oči chladnija.
Ať je to tak nebo tak, tři vejce do skla děláváme občas, protože se nemusíme bát, vajíčka jsou čerstvá.