Použité suroviny receptu Trojhránky s bílkovou polevou:
200 g margarínu
| 100 g hnědého cukru
| 1 špetka soli
| 1 vanilkový cukr
| 150 g hladké mouky
| 100 g mletých lískových oříšků
| 3 lžíce mléka
| 200 g oříškové směsi
| 1 bílek
| 50 g bílého cukru
Postup přípravy receptu Trojhránky s bílkovou polevou:
Ušleháme margarín a hnědý cukr. Přidáme sůl, vanilkový cukr, mouku, po částech oříškách s mléko. Vše zapracujeme ve vláčné těsto. Troubu předehřejeme na 175 stup. Na plech dáme pečící papír. Oříškovou směs nasekáme nahrubo. Polovinu rozdělíme na plech. Tuto drť potřeme těstem a pečeme cca 20 minut. Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme do něj bílý cukr a lšeháme, dokud sníh s cukrem nedrží i v nádobě dnem vzhůru. Potom přimícháme zbývající oříšky. Upečené těsto potřeme sněhovou hmotou a opět pečeme asi 15 minut. Papír s cukrovím vezmeme z plechu a necháme vychladnout. Plát nakrájíme na trojhránky.
Fotky receptu Trojhránky s bílkovou polevou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!