Postup přípravy receptu Turecká pochoutka s pistáciemi:
Do hrnce nalijeme 0,5 litru mléka a 3 lžíce cukru a necháme prohřát. V druhém hrnci opražíme 4 lžíce hladké mouky a přidáme na kousky nakrájenou 1/4 másla. Uděláme jíšku a osmažíme ji dozlatova.
Až bude mléko prohřáté, přilíváme jej postupně za stálého do hrnce s jíškou. Necháme přejít varem. V případě vzniklých hrudek rozmixujeme. Směs nalijeme do mísy nebo pekáčku a necháme trochu vychladnout. Pekáček přikryjeme celofánem a dáme do lednice ztuhnout na minimálně 6 hodin.
Vychladlou a ztuhlou směs vyndáme z lednice. Servírujeme na talíř a posypeme nastrouhanými pistáciovými oříšky a skořicí.
Fotky receptu Turecká pochoutka s pistáciemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!