Použité suroviny receptu Turecký čokoládový dezert:
120 g čokolády
| 60 ml vody
| 1 lžíce másla
| 2 vejce
| 2 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Turecký čokoládový dezert:
Čokoládu nasekáme na malé kousky a v rendlíku smícháme s vodou. Nikdy ji nerozpouštíme na přímém ohni bez použití nějaké tekutiny. Vaříme na velmi mírném ohni, až se vytvoří hustý krém. Rendlík odstavíme, necháme trochu vychladnout a pak přimícháme máslo. Přidáme rum a přišleháváme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně přimícháme do čokoládové směsi. Bílky nepřešleháme, jinak bude mít pěna zrnitou strukturu. Nalijeme do malých hrníčků nebo formiček a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami.
Fotky receptu Turecký čokoládový dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!