Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Tuřín zadělávaný:
1 kg tuřínu
| 40 g hladké mouky
| 50 g sádla
| cibule
| 0,5 l vývaru z kostí nebo masa
| sůl, kmín, ocet
| 20 g cukru
| sekaná nať petrželky a pažitky
Postup přípravy receptu Tuřín zadělávaný:
Na nudličky nakrájený tuřín udusíme ve vývaru do měkka a scedíme. V kastrolu připravíme ze sádla, mouky a drobně nakrájené cibule světlou jíšku, podlijeme ji vývarem z udušeného tuřínu a vaříme do husta. Na pánev dáme cukr, kmín, upražíme do hněda, podlijeme octovou vodou a vaříme, až se cukr rozpustí, přilijeme k povařené jíšce. Do omáčky vložíme uvařený, scezený tuřín, přisolíme, silně zahřejeme a před podáním posypeme natí z petržele a pažitky.
Fotky receptu Tuřín zadělávaný:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!