Vložil: | Ivcasemish |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Tykev zapečená s parmazánem:
1,6 kg oloupané tykve zbavené semínek a nakrájené na plátky
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 nadrobno nakrájená cubile
| 1 nadrobno nakrájený stroužek česneku
| 400 ml rajského protlaku (passata)
| 1 lžička cukru
| 10 nakrájených lístků bazalky
| 2 lžíce nakrájené petrželky
| sůl
| pepř
| 2 ušlehaná vejce
| 55 g strouhanky
| 55 g másla
| 55 g čerstvě strouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Tykev zapečená s parmazánem:
Postup:
V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek a opékejte při nízké teplotě a za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne. Přidejte protlak, lístky bazalky a petržele, ochuťte cukrem, solí a pepřem. Zvolna vařte 10 až 15 minut, až omáčka zhoustne. Mezitím nalijte rozšlehaná vejce do misky a na mělký talíř nasypte strouhanku. Plátky tykve namáčejte nejdřív do vajec a potom obalte ve strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepněte. Zapékací mísu vytřete máslem. V pánvi se silným dnem rozehřejte 55 g másla a po dávkách vkládejte plátky dýně, které opečte z obou stran dohněda. Opečenou dýni dejte do zapékací mísy, přelijte omáčkou a posypte parmezánem.Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia 30 minut, až začne sýr bublat a zlátnout. Ihned podávejte!
Fotky receptu Tykev zapečená s parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!