Použité suroviny receptu Tykev zapečená se sýrem a jogurtem:
50 g máslo
| 50 g sýr
| 500 g tykev
| 1 kelímek bílý jogurt
| na ozdobu: sekané bylinky
| podle chuti: mletá sladká paprika
| podle chuti: mletý bílý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Tykev zapečená se sýrem a jogurtem:
Tykev oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka. Sýr nastrouháme.
Polovinu strouhaného sýru smícháme s jogurtem, okořeníme pepřem, paprikou a jemně osolíme. Troubu předehřejeme na 180°C.
Podušenou a scezenou tykev rozložíme do zapékací misky, přelijeme jogurtovou zálivkou a posypeme zbylým sýrem. Krátce zapečeme, do zrůžovění.
Tykev zapečenou se sýrem a jogurtem podáváme například s restovanými brambory.
Fotky receptu Tykev zapečená se sýrem a jogurtem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!