Použité suroviny receptu Tymiánové bramborové pyré:
750 g brambor, oškrábaných a nakrájených na kostičky
| 1 snítka čerstvého tymiánu
| 50 g másla
| hrst třešňových rajčátek, na ozdobu
| sůl
Postup přípravy receptu Tymiánové bramborové pyré:
1. Brambory uvařte v osolené vodě, slijte a rozšťouchejte. Mezitím otrhejte lístky z tymiánu a na mírném plameni je orestujte na másle. Vzniklé tymiánové máslo pak nalijte na brambory a důkladně promíchejte. Ochutnejte, podle potřeby dosolte.
2. Třešňová rajčátka, jimiž pyré na závěr ozdobíte, můžete pro větší efekt buď orestovat na pánvi, nebo krátce zapéct v horké troubě. Zvládnete to, zatímco se dovářejí brambory.
Pikantní obměna Na másle zpěňte namísto tymiánu dva prolisované stroužky česneku. Pyré nebo šťouchané brambory pak výborně doplní nasekaná petrželka.
Fotky receptu Tymiánové bramborové pyré:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!