1 kg moučných brambor
| 110 g hladké pšeničné mouky
| 1 lžíce oleje z pšeničných klíčků
| 1 lžička lístků tymiánu
| 2 lžičky na plátky pokrájených lískových ořechů
| 150 g ředkve
| dle chuti: sůl a bílý pepř
| na ozdobu: snítky tymiánu
Postup přípravy receptu Tymiánové noky s ředkví:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 20 min. Slijeme a ještě horké prolisujeme. Vmícháme mouku, 1 lžíci oleje z pšeničných klíčků, sůl a lístky tymiánu. Vytvarujeme noky a ve vroucí osolené vodě zvolna vaříme asi 4 min.
2. Ořechy opražíme nasucho na teflonové pánvi a vyjmeme. Ředkev očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Zbylý olej rozehřejeme v pánvi a ředkev na něm opékáme asi 3 min. Výrazně osolíme a opepříme.
3. Snítky tymiánu opereme a osušíme. Noky rozdělíme na talíře s dušenou ředkví a praženými oušky. Pokrm ozdobíme snítkami tymiánu a okamžitě podáváme.
Fotky receptu Tymiánové noky s ředkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!