Postup přípravy receptu Tyrolské brambory:
Brambory omyjeme a rozpůlíme je podélně na polovinu. Poté je lžičkou trošku vydlabeme (dobré je spodek brambory trošku seříznout nožem, aby se nekutálely), vložíme na plech a dáme je na 10 minut do trouby, kterou jsme si předem rozehřáli na 250 °C. Mezitím, co budou brambory v troubě, si slaninu nakrájíme na malinkaté čtverečky, sýr nakrájíme na plátky a poté ho rukou rozdrolíme. Nakrájenou slaninu smícháme společně se sýrem.
Po 10 minutách brambory z trouby vytáhneme a naplníme je směsí slaniny a sýru, potřeme je rozšlehaným vejcem a opět vložíme do trouby, tentokrát přibližně na 20 minut. Když jsou brambory do zlatova upečené, vytáhneme je z trouby a už zbývá jen si na nich pochutnat.