Použité suroviny receptu Uhlířina (České Středohoří):
800 g brambor
| 200 g polohrubé mouky
| 150 g cibule
| 80 g sádla
| kmín, sůl
Postup přípravy receptu Uhlířina (České Středohoří):
Oloupané pokrájené brambory vaříme ve větším množství vody se solí a kmínem. Mouku rozmícháme se špetkou soli a vodou na nepříliš husté těsto. Lžičkou odkrajujeme z těsta nočky a zaváříme je k bramborům těsně před dovařením. Několik minut vaříme, až jsou brambory i nočky měkké. Přebytečnou vodu slijeme a brambory s nočky promastíme částí sádla. Sekanou cibuli osmažíme na zbylém sádle a přeléváme brambory s nočky na talíři.
Fotky receptu Uhlířina (České Středohoří):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!